tisdag 27 november 2012

Minecraft

Såg nu att jag inte har gjort inlägget om vårt Minecraftspelande som jag hade tänkt mig.
Förra veckan på killgruppen fick vi låna en av killarnas X-box och kunde på så vis spela i fyra grupper samtidigt och koppla upp det på smartboarden. Vi hade gemensamt bestämt att det skulle byggas ett slott så alla samarbetade för att tillsammans bygga. Det blev bra! Idag har killarna byggt ännu mer på slottet.



Vi är med i tidningen!

Idag kom ett nytt nummer av lärartidningen Origo. Där finns vi med! En insändare om vårt arbete med Göteborgsbyggnader! Kul!

söndag 25 november 2012

Bibliotek och Konsert

I fredags åkte vi till Partille Kulturum. Där ligger biblioteket och där startade vi dagen. Vi kollade böcker, läste tidningar, några lånade böcker. Det var en trevlig stund.






Vi åt lunch och sedan var det dags för konsert. Storbandet heter Friday Night Orchestra och de bjöd på musik från filmvärlden. 



Direkt tillbaka till skolan och slöjden. En skön avslutning på veckan!

söndag 11 november 2012

Läxa v. 46

Den här veckan blir det ett litet test som ni tränar på inför diagnosen denna veckan.

Testet

Lycka till!

tisdag 6 november 2012

Tisdagen den 6/11

Idag har vi haft stor aktivitet i klassrummet. :)
Vi började med att tjejerna gick till Musiksalen för tjejgrupp. Killarna var kvar i klassrummet och vi pratade om Minecraft. De fick berätta om vad det är och sedan fick de i uppdrag att hitta argument för att få spela det i skolan. Alltså hitta förmågor från läroplanen som man använder när man spelar Minecraft. De hittade många förmågor som man tränar. Det argumenterade väl!

Vi fortsatte med matte och hann med både att jobba i boken samt att göra ett mattetest som våra studenter hade förberett. De kommer att följa upp testet med några intervjuer. Spännande!

På eftermiddagen redovisades några landskap och sedan startade vi upp nästa tema som handlar om vikingar. De fick börja berätta om vad de redan vet om vikingar.

Sedan fick eleverna fundera på vad de skulle vilja lära sig om vikingar. 

Det är mycket som vi ska försöka ta reda på om vikingar. Det finns massor med roliga och spännande fakta om vikingar så vi ser fram emot att få jobba med detta arbetsområde. 



söndag 4 november 2012

Läxa v. 45

Hej
Välkomna tillbaka efter lovet. Hoppas att ni har haft det bra.
Denna veckas läxa blir att träna färdighetsträning i addition genom att spela.
Ni klickar på länken här-----> http://www.elevspel.se/rakna-matte/ och väljer ett av dessa spel. Spela ca 20 minuter. När ni har spelat så skriver ni i en kommentar till det här inlägget vilket spel ni spelade och vad ni lärde er.

Lycka  till!